Kafetiery a kávovary

Nejprodávanější

French press Banquet Darby 0,8 l červená
 
299 Kč
Termo french press BLACK 1,1 l
ZDARMAZDARMA
Termo french press BLACK 1,1 l
Skladem (4 ks)
Kód: 156004
 
999 Kč
Konvička french press 1 l
Konvička french press 1 l
Skladem (>5 ks)
Kód: 152600
 
359 Kč
Konvička french press 0,75 l
Konvička french press 0,75 l
Skladem (>5 ks)
Kód: 152599
 
299 Kč
Konvička french press 0,4 l
Konvička french press 0,4 l
Skladem (>5 ks)
Kód: 152598
 
249 Kč
Kafetier Banquet LAVENDER 1 l fialový
Kafetier Banquet LAVENDER 1 l fialový
Skladem (3 ks)
Kód: A17439
 
409 Kč
BANQUET Konvice na kávu WAVE 350 ml
BANQUET Konvice na kávu WAVE 350 ml
Skladem (2 ks)
Kód: A15970
 
229 Kč
Kafetier Banquet ATIKA 0,6l
Kafetier Banquet ATIKA 0,6l
Skladem (2 ks)
Kód: A15974
 
409 Kč
Konvička french press 0,35 l
Konvička french press 0,35 l
Skladem (>5 ks)
Kód: 152558
 
239 Kč
Konvička french press 0,6 l
Konvička french press 0,6 l
Skladem (>5 ks)
Kód: 152559
 
279 Kč
1 položek celkem
Termo french press BLACK 1,1 l
Tip
ZDARMAZDARMA
999 Kč
Kód: 156004

french_press

Kafetier neboli také french press je velmi jednoduchým způsobem přípravy kávy. Skleněná konvice s filtračním sítkem zaručí skvělou domácí kávu bez zbytků kávové sedliny (lógr), které můžeme znát u klasického turka. A nejen to. Stejně jako pro přípravu kávy, tak french press můžete využít pro přípravu sypaných čajů nebo melty.

Z jakých částí se kafetier skládá?

Konstrukce konvice je velmi jednoduchá. Její původ není přesně objasněn. V různých zdrojích se můžete dočíst, že pochází buď z Francie anebo Itálie. Základem je tělo kafetieru, které je tradičně ze skla, ale můžete se také setkat s kovovým či plastovým. Pokud je tělo ze skla, můžete ho vidět opatřené kovovým či plastovým dílem, který chrání konvici před nárazem a její rozbitím. Dále zde nalezneme víčko opatřené pístem s jemným sítkem na jeho konci.

Jaký je princip přípravy kávy ve french pressu?

Nejprve je nutné konvici předehřát, aby nedošlo k jejímu prasknutí při nalití vroucí vody. Dále do konvičky nasypeme předem nahrubo namletou kávu (případně sypaný čaj či směs na meltu) a zalijeme ji vodou o teplotě cca 90 °C. Buď změříte teploměrem anebo po varu necháte vodu cca 1-2 minuty odstát. Na konvici dále nasadíte víko se sítkem a kávu stlačíte jemně pod úroveň hladiny a necháte vyluhovat cca 3-5 minut. Poté sítko stlačíte až na dno a tím se zbavíte veškeré kávové sedliny. Nakonec kávu rozlijete do hrníčků anebo do jiné konvice, aby nedocházelo k další extrakci kávy a ke znehodnocení chuti.

TIP Při přípravě skvělé kávy ve french pressu se vám dále může hodit naše nabídka kávy, mlýnek na kávu (buď elektrický nebo ruční) anebo hrníčky na kávu.

×

Splátková kalkulačka ESSOX