Tlakové hrnce Banquet

Nejprodávanější

8 položek celkem
Tlakový hrnec Banquet ALLEGRO 9 L
ZDARMAZDARMA
1 299 Kč
Kód: A13914
BANQUET Tlakový hrnec ADAGIO 6 l, s oranžovým knobem
ZDARMAZDARMA
1 699 Kč
Kód: A03105
BANQUET Tlakový hrnec ADAGIO 4 l, s oranžovým knobem
ZDARMAZDARMA
1 499 Kč
Kód: A03111
BANQUET Tlakový hrnec ALLEGRO Matte 7 l
ZDARMAZDARMA
1 199 Kč
Kód: A03083
Tlakový hrnec Banquet ALLEGRO 3,5 l
ZDARMAZDARMA
999 Kč
Kód: A03081
Tlakový hrnec Banquet ALLEGRO 5 l se skleněnou poklicí
ZDARMAZDARMA
Kód: A03087
Tlakový hrnec Banquet ALLEGRO 7 l
ZDARMAZDARMA
1 199 Kč
Kód: A03096
Tlakový hrnec Banquet ALLEGRO 5 l
ZDARMAZDARMA
1 119 Kč
Kód: A03094

Tlakový hrnec, někdy nazýván také jako Papinův hrnec či papiňák se stal chtěným a věrným pomocníkem do každé moderní kuchyně. Přes počáteční nedůvěru si vybudoval skvělou pověst – a to především díky jeho zdravé přípravě pokrmů, rychlosti přípravy a zachování rozmanitých chutí, ale také vylepšením jeho bezpečnosti – pokud se s tlakovými hrnci zachází podle doporučení výrobce, již ho nebudete chtít dát pryč z Vaší kuchyně.

Ptáte se, co je na tlakovém hrnci tak výjimečného? Především je to všestrannost jeho užívání, kdy díky páře a tlaku při vaření dokážete připravit téměř jakýkoliv pokrm.


Mezi jeho hlavní výhody také patří:

✅ Rychlost a úspora energie – Díky tlaku a páře dokážete uvařit každé jídlo za výrazně kratší dobu a díky tomu ušetříte i spoustu energie.

✅ Zachování chuti a zdravých vitaminů a živin – Dlouhým vařením pokrmů či zeleniny se ztrácí jak chuť, tak i všechny živiny a vitamíny – díky tlakovému hrnci a jeho funkcím je však jídlo hotové během krátké chvíle a můžete tak zažít opravdovou explozi chutí!

✅ Křehké maso je samozřejmost – Příprava masových pokrmů za normálních podmínek trvá dlouhou dobu a zklamání, které vyjde najevo, když je maso tuhé, pravděpodobně každý známe. V Papinově hrnci se však s masem dějí doslova zázraky – vaření pod vysokým tlakem maso zjemní a doslova se na talíři rozpadá.


Jak tlakový hrnec využívat ?

Musíme pamatovat především na bezpečnost. Tlakový hrnec je skvělým pomocníkem, avšak při neopatrném zacházení může být i zlým pánem. Doporučujeme Vám proto před používáním pečlivě prostudovat návod od výrobce.

Většina tlakových hrnců má stejné specifikace, proto si je pojďme shrnout nejdůležitější: Tekutina v hrnci by neměla překročit 2/3 jeho objemu, pokud vaříme jídlo, které výrazně mění při přípravě objem, doporučujeme plnit tekutinou maximálně do jeho poloviny. I přes to, že má hrnec tlakovou pojistku, hrnec se nesmí plnit přes doporučenou míru danou výrobcem, protože tlak by mohl vzrůst příliš rychle, nebo by se mohl zanítit tlakový ventil.

Na našem blogu pro vás také brzy chystáme nejoblíbenější recepty a tipy k užívání tlakových hrnců.

V naší nabídce najdete tlakové hrnce od Tefalu, Orionu nebo Tescomy, ale také tlakové hrnce Banquet či Lamart.

×

Splátková kalkulačka ESSOX