Značka EURONICS končí! Prodejny ale fungují dál

prodejna-euronics-1024x704px

Po dlouhých 24 letech došlo k ukončení provozu e-shopu a značky EURONICS. Všechny prodejny ale i nadále pokračují v činnosti a nabízí zboží svým zákazníkům. Elektro Bílovec a elektro Vítkov mají otevřeno a provozují vlastní e-shop, kde si můžete vybrat zboží z pohodlí vašeho domova s osobním odběrem zdarma na prodejně. Přečtěte si, co k rozhodnutí předcházelo a proč se značka EURONICS takto rozhodla.

Co bude s prodejnami?

Veškeré prodejny, které byly členy této sítě, mají otevřeno a i nadále poskytují služby svým zákazníkům tak, jak jsme byli zvyklí. Pouze z výloh obchodů postupně zmizí logo Euronics se žlutými hvězdičkami a již také nenajdeme původní internetový obchod. Nemusíte mít strach, že by vaše oblíbená prodejna tak skončila spolu s koncem brandu Euronics.

Naše prodejny nadále fungují a budou se těšit na vaši návštěvu:

Trocha z historie sítě Euronics 

Euronics vznikl jako sdružení, které spojovalo nezávislé prodejce elektrospotřebičů, za účelem dosažení lepších velkoobchodních podmínek u výrobců a dodavatelů. Jednoduše šlo o to, že malí prodejci se spojili, aby si u výrobců dojednali lepší ceny a podmínky, na které by samostatně nedosáhli. Dále centrála Euronicsu zajišťovala podpůrné činnosti (marketing, TV reklamy, letáky, atd), které by samostatní prodejci opět sami nezvládli realizovat.

Proč Euronics končí?

Jak jste již mohli zaznamenat v médiích, tak od srpna 2023 došlo k ukončení provozu prodejní sítě EURONICS respektive k ukončení značky EURONICS. Majitelé českého zastoupení této mezinárodní sítě se rozhodli k postupnému odchodu značky Euronics z českého trhu. Útlum marketingu nebo rozvoje započal již před několika lety, kdy se majitelé rozhodli budovat síť prodejen pod novým jménem a tak Euronics začal postupně mizet nejen z internetu, ale také z obchodních center, náměstí a ulic.

Děkujeme vám za přízeň a budeme se na váš těšit na některé z našich prodejen.

Za celou naši firmu

Ing. Petr Večerka
majitel

×

Splátková kalkulačka ESSOX